Τηγανιά κοτόπουλου: 9 εύκολες, πεντανόστιμες συνταγές

Τηγανιά κοτόπουλου: 9 εύκολες, πεντανόστιμες συνταγές

Εδώ σας έχουμε διάφορες τηγανιές με πρωταγωνιστή το κοτόπουλο για τις φιλικές μαζώξεις ή το καθημερινό τραπέζι. Ελαφριές, πιο πληθωρικές, πικάντικες, λεμονάτες, κρασάτες, όλες γρήγορες και ζουμερές.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τηγανιά κοτόπουλου, είτε προτιμάμε μπούτι (ομολογουμένως είναι πιο ζουμερό), είτε φιλέτο στήθος, που είναι η πλέον άπαχη επιλογή, είναι φαγητό πασπαρτού. Εύκολη και γρήγορη λύση μεσοβδόμαδα, αν βάλουμε στο πλάι της μια σαλάτα, μια τηγανιά πατάτες ή ένα μπολ με ρύζι, ιδανική όταν θέλουμε μεζέ για μια βραδιά «στο μεταξύ μας» με φίλους, γίνεται όσο ελαφριά ή μερακλίδικη τη θέλουμε, και για όσα άτομα χρειαστεί – το να αυξομειώσεις τις μερίδες είναι παιχνιδάκι.

Πέρα από το ότι έχει σύντομη τροχιά μαγειρέματος, το κοτόπουλο στο τηγάνι έχει ένα ακόμη μεγάλο ατού. Συνδυάζεται με πάμπολα υλικά. Στις συνταγές που θα βρείτε παρακάτω έχει για παρέα από λαχανικά κάθε λογής μέχρι χοιρινά λουκάνικα. Τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά που μπορούν να δώσουν τον τόνο είναι και αυτά ένα σωρό: δυόσμος, βασιλικός, φρέσκο θυμάρι και ρίγανη, ψιλοκομμένος άνηθος ή μάραθος, μαντζουράνα, μπούκοβο γλυκό ή καυτερό, τσίλι, τζίντζερ…

Γλυκόξινη, πικάντικη ή λεμονάτη, καθημερινή ή πιο γιορτινή, με μια καλή προετοιμασία, πολύ γρήγορα η τηγανιά μας θα είναι στο πιάτο. Δεν χρειάζεται παρά ελάχιστο λάδι (2 – 3 κουτ. σούπας), αλλά είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε αντικολλητικό τηγάνι ή μαντεμένιο, για να μην κολλήσει το κρέας στον πάτο του σκεύους. Θα πρέπει να φροντίζουμε να γυρνάμε συνεχώς τα κομμάτια από όλες τις πλευρές με μια ξύλινη κουτάλα, για να ψηθούν ομοιόμορφα. Για να δούμε αν το κοτόπουλο ψήθηκε και στο εσωτερικό του, κόβουμε ένα κομμάτι στη μέση. 1 – 2 λεπτά πριν το βγάλουμε, μπορούμε να το σβήσουμε με 1 σφηνάκι κρασί της αρεσκείας μας. Ή ούζο, κι έτσι γίνεται πολύ καλό.

Δείτε εδώ 9 συνταγές για τηγανιές κοτόπουλου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT