Τσιγαριαστά χόρτα με φέτα

Το εθνικό μας τυρί σε λογική ποσότητα κάνει ακόμα και για δίαιτα. Κι αυτή η σαλάτα με βλίτα (ή άλλα χόρτα) και φέτα το αποδεικνύει και με το παραπάνω, καθώς έχει 380 Kcal/μερίδα.

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θαυμάσια για τη μέση του τραπεζιού, είναι ό,τι πρέπει και για τη δίαιτα αυτά τα τσιγαριαστά χόρτα. «Τα χόρτα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες, ω3 λιπαρά οξέα και α-λινολενικό οξύ, συστατικά που ενισχύουν την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού. Περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών και ιχνοστοιχεία, που βοηθούν τα ένζυμα του οργανισμού να δράσουν και να ενισχύσουν την άμυνά μας, ενώ προστατεύουν την κυτταρική μεμβράνη και το DΝΑ από τοξικούς παράγοντες, όπως είναι οι διοξίνες. Ο συνδυασμός με το τυρί ενισχύει το πιάτο με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, εξισορροπώντας τον γλυκαιμικό δείκτη, κι επιπλέον το κάνει πιο χορταστικό και πλήρες», σημειώνει ηΜαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος.

40′ προετοιμασία

35′ μαγείρεμα

Σύνολο: 1 ώρα και 15′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα τσιγαριαστά χόρτα με φέτα σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε τα χόρτα, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και τα αφήνουμε για περίπου άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να μειωθεί ο όγκος τους.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
  4. Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Νερό δεν θα χρειαστεί, θα βγάλουν τα χόρτα τα δικά τους.
  6. Ρίχνουμε τον δυόσμο και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  7. Ρίχνουμε το λεμόνι και το ξύσμα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Σκορπίζουμε τη φέτα και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας: Κλασικά λευκά κρασιά από Σαββατιανό, Ροδίτη, Μαλαγουζιά, Ντεμπίνα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT