Ποτό με φράουλες

Τον χειμώνα θα το σερβίρουμε αντί για λικέρ ή μπράντι, το καλοκαίρι κρύο, με μπόλικο πάγο, σαν ένα δροσερό κοκτέιλ.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον χειμώνα θα το σερβίρουμε αντί για λικέρ ή μπράντι, το καλοκαίρι κρύο, με μπόλικο πάγο, σαν ένα δροσερό κοκτέιλ.

Υλικά

Βάρος: 1 λίτρο

  •  1 κιλό ώριμες φράουλες, καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
  •  1.000 γρ. (5 κούπες) ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  •  550 ml (2 + 3/4 κούπας) καλής ποιότητας κονιάκ

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το ποτό με φράουλες βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη γυάλα που σφραγίζει αεροστεγώς με καπάκι.
  2. Τα ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα, σφραγίζουμε τη γυάλα και την αφήνουμε για 1 μήνα σε ένα σκοτεινό σημείο του σπιτιού.
  3. Καθημερινά τις πρώτες ημέρες ανακινούμε τη γυάλα – σε λίγες ημέρες η ζάχαρη θα έχει διαλυθεί εντελώς.
  4. Μόλις περάσει ο μήνας, σουρώνουμε το ποτό σε ένα μπολ, περνώντας το από λεπτή σήτα.
  5. Κρατάμε στην άκρη 1 1⁄2 κούπα από τις φράουλες της γυάλας.
  6. Δοκιμάζουμε το ποτό και, αν το θέλουμε πιο δυνατό, προσθέτουμε λίγο ακόμη κονιάκ.
  7. Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τις φράουλες που αφήσαμε στην άκρη.
  8. Πιέζουμε καλά τον πολτό μέσα από λεπτό σουρωτηράκι και ρίχνουμε το ρευστό μέρος στο ποτό.
  9. Ανακατεύουμε καλά.
  10. Μοιράζουμε το ποτό σε μικρά αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια (ή σε ένα μεγάλο), τα κλείνουμε καλά και τα διατηρούμε σε σκοτεινό σημείο.
  11. Σερβίρουμε το ποτό σκέτο, ως λικέρ, ή με τριμμένο πάγο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Μυστικά

Αν θέλουμε, μπορούμε να αρωματίσουμε το ποτό με φρέσκο θυμάρι, προσθέτοντας 2-3 κλωνάρια στη γυάλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT