Ένα εύκολο και δροσιστικό παρφέ φράουλα με γιαούρτι και μια μικρή ποσότητα από μασκαρπόνε που χαρίζει πλούσια υφή.
20′ προετοιμασία, 4 ώρες αναμονή, Σύνολο: 4 ώρες και 20′
Υλικά
Μερίδες: 10
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το παρφέ φράουλας με μασκαρπόνε και κομμάτια σοκολάτας, ξεκινάμε και σε ένα ευρύχωρο ανοξείδωτο μπολ ανακατεύουμε τον πολτό φράουλας, την άχνη και το μέλι.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και το μασκαρπόνε, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιόμορφο και παχύρρευστο μείγμα.
- Ενώνουμε τα δύο μείγματα, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).
- Προσθέτουμε και τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε απαλά.
- Καλύπτουμε μια μεταλλική μακρόστενη φόρμα του κέικ, χωρητικότητας περίπου 1 λίτρου, με διάφανη μεμβράνη και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4 ώρες.
- Στο σερβίρισμα, αν θέλουμε, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ξύσμα λάιμ και τις φρέσκες φράουλες.
Μυστικά
Το ιδανικό σερβίρισμα γίνεται σε μπολ ή πιάτο που έχουμε βάλει για λίγα λεπτά στην κατάψυξη, ώστε να είναι πολύ κρύο.
Πηγή: gastronomos.gr