Χοιρινέs μπριζόλεs με πάπρικα και θυμάρι

Χοιρινέs μπριζόλεs με πάπρικα και θυμάρι

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μαρινάδα εδώ γίνεται και σάλτσα, με πλούσιο χρώμα και αψάδα από τις πάπρικες. Το θυμάρι δίνει στις χοιρινές μπριζόλες κορυφαίο άρωμα!

10′ προετοιμασία, 40′ ψήσιμο, 4 ώρες αναμονή, Σύνολο: 4 ώρες και 50′

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Για τις χοιρινέs μπριζόλεs με πάπρικα και θυμάρι, αρχικά σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μπριζόλες για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε σε μπολ.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα με το λάδι ρίχνουμε τη μαρινάδα και βράζουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα τις μπριζόλες, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.
  7. Σκουπίζουμε τις μπριζόλες με χαρτί κουζίνας.
  8. Σουρώνουμε τη μαρινάδα, την αδειάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει».

Ψήσιμο

  1. Βάζουμε τις μπριζόλες στη σχάρα και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά γκαζιού για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν και στο εσωτερικό τους.

Η δοκιμή μας

  1. Ψήσαμε τις πανσέτες στα κάρβουνα, σε δυνατή θράκα και σε καλά λαδωμένη σχάρα.
  2. Χρειάστηκαν 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Τις απλώνουμε σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Χοιρινέs μπριζόλεs με πάπρικα και θυμάρι-1

Στο ποτήρι μας : Μια Νεμέα ή ένα Merlot.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT