Κοτόπουλο με ντοματάκια και τσαλαφούτι

Κοτόπουλο με ντοματάκια και τσαλαφούτι

Ποτέ δεν λείπει από το ψυγείο μας το κοτόπουλο. Αν έχουμε και τσαλαφούτι, σε ένα τέταρτο μπορούμε να φτιάξουμε ένα ωραίο ελαφρύ πιάτο για το μεσημέρι ή το βράδυ.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχει μόλις 326 Kcal/μερίδα. Και όπως σημειώνει η Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος, είναι ένα πιάτο πλούσιο σε άπαχες, υψηλής διατροφικής αξίας πρωτεΐνες από το κοτόπουλο και το τυρί, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ψευδάργυρο και σημαντικές ποσότητες λυκοπενίου, το οποίο έχει αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση.

 

15′ προετοιμασία

15′ μαγείρεμα

Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο με ντοματάκια και τσαλαφούτι σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
  4. Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε τον βασιλικό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα ντοματάκια και να γίνει το κοτόπουλο.
  5. Βάζουμε κουταλιές από το τυρί ανάμεσα στα ντοματίνια και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας : Δροσερά λευκά και ροζέ κρασιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT