Έχει μόλις 326 Kcal/μερίδα. Και όπως σημειώνει η Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος, είναι ένα πιάτο πλούσιο σε άπαχες, υψηλής διατροφικής αξίας πρωτεΐνες από το κοτόπουλο και το τυρί, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ψευδάργυρο και σημαντικές ποσότητες λυκοπενίου, το οποίο έχει αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση.
15′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο με ντοματάκια και τσαλαφούτι σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
- Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε τον βασιλικό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα ντοματάκια και να γίνει το κοτόπουλο.
- Βάζουμε κουταλιές από το τυρί ανάμεσα στα ντοματίνια και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας : Δροσερά λευκά και ροζέ κρασιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.