Μπουρέκια με χόρτα και τυρί

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τούτα τα μπουρέκια είναι μια πρωτότυπη και διαφορετική πρόταση για πιτάκια χειροποίητα, αρωματικά και ιδανικά για τη δουλειά ή το σχολείο.

20′ προετοιμασία, 30′ μαγείρεμα, Σύνολο: 50′

Υλικά

Τεμάχια: 36

Ζύμη

Γέμιση

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Για να φτιάξουμε πουρέκια με χόρτα και τυρί, ξεκινάμε με τη γέμιση.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σπανάκι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
  3. Το αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Ρίχνουμε το τυρί, το αυγό, τον δυόσμο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.

Ζύμη

  1. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα λείο και μαλακό ζυμάρι.
  2. Το χωρίζουμε σε 6 κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα σε λεπτό τετράγωνο φύλλο. Το κόβουμε σε κομμάτια περίπου 6-7 εκ.
  3. Μοιράζουμε στο καθένα από 1 κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε σε ορθογώνιο πιτάκι.
  4. Με ένα πιρούνι πιέζουμε τις άκρες των φύλλων ώστε να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
  5. Ρίχνουμε 2-3 κουτ. σούπας λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τα πουρέκια, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT