Σαλιγκάρια στιφάδο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεζές λιχούδικος αυτό το απλό και αρωματικό στιφάδο που ξεφεύγει από τις καθιερωμένες συνταγές για σαλιγκάρια.

40′ προετοιμασία, 1 ώρα και 30′ παρασκευή, Σύνολο: 2 ώρες και 10′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα σαλιγκάρια στιφάδο ξεκινάμε ρίχνοντας τα σαλιγκάρια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και τα ζεματίζουμε για περίπου 20 λεπτά, ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται. Πετάμε το πρώτο νερό και τα ξεπλένουμε.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα σαλιγκάρια, ανακατεύουμε μια δυο φορές και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μαϊντανό.
  4. Αφήνουμε να πάρουν όλα μια βράση, χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα.
  5. Ελέγχουμε κι αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό για να μη μας κολλήσει το φαγητό. Στο τέλος πρέπει να έχουμε μια πηχτή σαλτσούλα.
  6. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και αλατοπίπερο, σείουμε την κατσαρόλα και σερβίρουμε.
Σαλιγκάρια στιφάδο-1

Κρητικά κόκκινα χαρμάνια με Κοτσιφάλι.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT