Μαρέγκες γεμιστές με ανθότυρο και κανέλα

Μαρέγκες γεμιστές με ανθότυρο και κανέλα

Γλυκάκι θεσπέσιο με την αφράτη υφή της μαρέγκας και γέμιση ανθότυρο και κανέλα, σαν αέρινο καλιτσουνάκι

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αντωνία Ζάρπα αντλεί έμπνευση από τις παραδοσιακές γλυκές τυρόπιτες της Λαμπρής, τις οποίες βρίσκουμε πλέον και όλο τον υπόλοιπο χρόνο στο νησί της Τήνου, και φτιάχνει μαρέγκες γεμιστές με ντόπιο τυρί.

20′ προετοιμασία, 1 ώρα ψήσιμο, Σύνολο: 1 ώρα και 20′.

Υλικά

Κομμάτια: Για περίπου 50 μαρέγκες

Για τις μαρέγκες

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Για να φτιάξουμε μαρέγκες γεμιστές με ανθότυρο και κανέλα, αρχικά, ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα, χωρίς κομματάκια τυριού.

Μαρέγκες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100° C, στη λειτουργία του αέρα.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, με το σύρμα, τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη έως ότου γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
  3. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη και το ξύσμα, ανακατεύοντας απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ).
  4. Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε μια σακούλα κορνέ με φαρδύ στόμιο (στρογγυλό ή σε σχήμα αστεριού) και σχηματίζουμε πάνω σε λαδόκολλα δίσκους μαρέγκας διαμέτρου περίπου 8 εκ. και πάχους 2-3 εκ.
  5. Βάζουμε από πάνω 1 κουταλιά γέμιση, πασπαλίζουμε με κανέλα και σκεπάζουμε πάλι με έναν δίσκο μαρέγκας με το κορνέ, σφραγίζοντας τη γέμιση από παντού και σχηματίζοντας τη χαρακτηριστική ροζέτα στην κορυφή.
  6. Ψήνουμε για 1 ώρα και σερβίρουμε τις μαρέγκες ζεστές.

Μυστικά

*Ανθότυρο, καλοστραγγισμένο: η μαγείρισσα χρησιμοποιεί το ντόπιο τυρί πέτρωμα, ένα φρέσκο μαλακό αγελαδινό ανάλατο τυρί, που αποτελεί τη βάση για την κοπανιστή ή άλλες τυροκομήσεις – δυστυχώς δεν το βρίσκουμε εκτός Τήνου. Θα βάλουμε λοιπόν ανθότυρο προσθέτοντας και 1 κουτ. σούπας αλεύρι, γιατί έχει περισσότερη υγρασία από το πέτρωμα.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT