«Παϊδάκια» κοτόπουλου με αρωματικά και σπαράγγια

«Παϊδάκια» κοτόπουλου με αρωματικά και σπαράγγια

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τώρα που βρίσκουμε τρυφερά σπαράγγια στην αγορά, επωφελούμαστε από την ευκαιρία και ετοιμάζουμε αυτό το απίθανα μυρωδάτο φουρνιστό κοτόπουλο.

15′ προετοιμασία, 35′ ψήσιμο,  Σύνολο: 50′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε «παϊδάκια» κοτόπουλου με αρωματικά και σπαράγγια, αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα «παϊδάκια» κοτόπουλου και τα απλώνουμε σε ένα ταψί σε μία στρώση.
  3. Σκορπίζουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τις πατάτες, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και αλατοπίπερο.
  4. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
  5. Ξεφουρνίζουμε για λίγο, προσθέτουμε και τα σπαράγγια, σκορπίζοντάς τα ομοιόμορφα, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά και να ροδίσουν.
  6. Ξεφουρνίζουμε τα «παϊδάκια» κοτόπουλου με αρωματικά και σπαράγγια, πασπαλίζουμε με το ξύσμα, ραντίζουμε με τον λεμονοχυμό και σερβίρουμε.
«Παϊδάκια» κοτόπουλου με αρωματικά και σπαράγγια-1

Ξηρό, κοφτερό Μοσχάτο.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT