Σαλιγκάρια στιφάδο

Μεζές λιχούδικος αυτό το απλό και αρωματικό στιφάδο που ξεφεύγει από τις καθιερωμένες συνταγές για σαλιγκάρια.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεζές λιχούδικος αυτό το απλό και αρωματικό στιφάδο που ξεφεύγει από τις καθιερωμένες συνταγές για σαλιγκάρια.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  1 κιλό σαλιγκάρια χοντρά, καθαρισμένα
  •  2 1⁄2 κιλά μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα, ή μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου, καθαρισμένα
  •  200 ml λευκό ξηρό κρασί
  •  2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  •  450 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες (ή 1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα, ψιλοκομμένα)
  •  2 δαφνόφυλλα
  •  1 κουτ. γλυκού φύλλα δεντρολίβανου, πολύ ψιλοκομμένα
  •  2 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
  •  1/2 μάτσο μαϊντανός, χοντροκομμένος
  •  150 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτ, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα σαλιγκάρια στιφάδο ξεκινάμε ρίχνοντας τα σαλιγκάρια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και τα ζεματίζουμε για περίπου 20 λεπτά, ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται. Πετάμε το πρώτο νερό και τα ξεπλένουμε.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα σαλιγκάρια, ανακατεύουμε μια δυο φορές και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μαϊντανό.
  4. Αφήνουμε να πάρουν όλα μια βράση, χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα.
  5. Ελέγχουμε κι αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό για να μη μας κολλήσει το φαγητό. Στο τέλος πρέπει να έχουμε μια πηχτή σαλτσούλα.
  6. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και αλατοπίπερο, σείουμε την κατσαρόλα και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT