Πένες από κόκκινες φακές, με φρέσκες αγκινάρες, ντοματίνια και βασιλικό

Πένες από κόκκινες φακές, με φρέσκες αγκινάρες, ντοματίνια και βασιλικό

Φτιαγμένες από κόκκινες φακές, αυτές οι πένες έχουν ξεχωριστή νοστιμιά, που συνδυάζεται ιδανικά με τις αγκινάρες. Ο βασιλικός χαρίζει άρωμα και τα ντοματίνια χυμούς και ωραίο χρώμα.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φτιαγμένες από κόκκινες φακές, αυτές οι πένες έχουν ξεχωριστή νοστιμιά, που συνδυάζεται ιδανικά με τις αγκινάρες. Ο βασιλικός χαρίζει άρωμα και τα ντοματίνια χυμούς και ωραίο χρώμα.

Υλικά

Μερίδες: 3-4

  •  400 γρ. πένες από κόκκινες φακές
  •  5 αγκινάρες φρέσκες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες, ραντισμένες με χυμό από 1 λεμόνι, για να μην μαυρίσουν
  •  2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  •  6-7 φύλλα από πλατύφυλλο βασιλικό
  •  100 ml λευκό, ξηρό κρασί
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πένες από κόκκινες φακές, με φρέσκες αγκινάρες, ντοματίνια και βασιλικό, αρχικά ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα, το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις αγκινάρες για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετριάζουμε τη φωτιά.
  3. Μαγειρεύουμε για άλλα 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.
  4. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τον βασιλικό, ανακατεύουμε και τραβάμε από τη φωτιά.
  5. Παράλληλα, βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  6. Στραγγίζουμε τις πένες και τις αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με τις αγκινάρες.
  7. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τις πένες από κόκκινες φακές, με φρέσκες αγκινάρες, ντοματίνια και βασιλικό.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT