H διαφορά που έχουν τα πολίτικα μπουρεκάκια από τα δικά μας τυροπιτάκια είναι στο πολύ λεπτό φύλλο, που είναι σχεδόν διάφανο. Το αποτέλεσμα είναι πιο τραγανό και μαστιχωτό μαζί.
Υλικά
Τεμάχια: 12
- 4 λεπτά φύλλα κρούστας (Βηρυτού)
- 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1 μεγάλο αυγό
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
- Για τα πολίτικα μπουρεκάκια με τυρί, ξεκινάμε κόβοντας το κάθε φύλλο κρούστας παράλληλα με τη μακριά πλευρά σε 3 λωρίδες. Έτσι θα σχηματίσουμε 12 λωρίδες.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τη φέτα με το αυγό και πιπέρι και βάζουμε από 1 κουτ. γλυκού γέμιση στην άκρη κάθε λωρίδας. Τυλίγουμε όμορφα κάθε λωρίδα σε τριγωνάκι.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια (σε δόσεις) για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
Πηγή: Γαστρονόμος