Cheesecake λεμόνι, με γιαούρτι

Γλυκό με απίθανα δροσερή αίσθηση κει την πλούσια σε γεύση κρέμα να ισορροπεί τέλεια με το άρωμα και την αψάδα του λεμονιού.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γλυκό με απίθανα δροσερή αίσθηση κει την πλούσια σε γεύση κρέμα να ισορροπεί τέλεια με το άρωμα και την αψάδα του λεμονιού.

Υλικά

Μερίδες: για φόρμα 25 εκ.

  •  500 γρ. ανθότυρο
  •  100 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  •  300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  •  4 κουτ. σούπας μέλι
  •  χυμός + ξύσμα από 1 λεμόνι
  •  15 γρ. φύλλα ζελατίνης

Για τη βάση

  •  100 γρ. λευκά αμύγδαλα
  •  120 γρ. βούτυρο αγελάδος
  •  250 γρ. μπισκότα τύπου digestive

Διαδικασία

Βάση

  1. Για να φτιάξουμε το cheesecake λεμόνι, με γιαούρτι, ξεκινάμε φτιάχνοντας τη βάση.
  2. Χτυπάμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη μέχρι να θρυμματιστούν. Αδειάζουμε σε μπολ.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το ρίχνουμε στο μπολ με τα μπισκότα και αμύγδαλα.
  4. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
  5. Αδειάζουμε σε φόρμα (αν έχουμε με αποσπώμενο πάτο) και πιέζουμε καλά με τα δάχτυλά μας ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και να σχηματιστεί μια ισόπαχη στρώση.

Κρέμα

  1. Μουλιάζουμε για 10 λεπτά τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό.
  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το ανθότυρο, το γιαούρτι, τον χυμό, το μέλι και το ξύσμα και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Ζεσταίνουμε λίγο την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει χλιαρή.
  4. Στύβουμε τις ζελατίνες με τα χέρια μας και τις ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος.
  5. Αδειάζουμε στο μείγμα με το ανθότυρο και χτυπάμε στο μίξερ για να αναμειχθούν.
  6. Αδειάζουμε την κρέμα στη βάση με τα μπισκότα, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, για να σφίξει.
  7. Σερβίρουμε με μαρμελάδα λεμόνι ή με γλυκό κουταλιού λεμόνι.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT