Πανσέτα τραγανή, με λαχανικά

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί και το…ξεχνάμε! Η τραγανή πανσέτα με λαχανικά στο φούρνο είναι το κυριακάτικο φαγητό που μας λύνει τα χέρια.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί και το… ξεχνάμε! Η τραγανή πανσέτα με λαχανικά στο φούρνο είναι το κυριακάτικο φαγητό που μας λύνει τα χέρια.

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  1.500 γρ. ολόκληρη χοιρινή πανσέτα, χωρίς κόκαλο και δέρμα, χαραγμένη χιαστί (το ζητάμε από τον κρεοπώλη μας)
  •  2 μέτρια κολοκύθια, σε φέτες πάχους 2 εκ.
  •  2-3 καρότα, σε μέτριες φέτες
  •  3 πατάτες, κομμένες σε κύβους 3 εκ.
  •  1 σκελίδα σκόρδο, σε φετάκια
  •  1 κουτ. σούπας κόκκοι μπαχάρι
  •  2 ξυλάκια κανέλας
  •  2-3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  •  1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό
  •  50 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  •  1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  •  1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τραγανή πανσέτα με λαχανικά, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Aλατοπιπερώνουμε την πανσέτα και την τακτοποιούμε στο ταψί.
  3. Τακτοποιούμε ολόγυρα τα κολοκύθια, τα καρότα, το φρέσκο κρεμμύδι και τις πατάτες.
  4. Αλατοπιπερώνουμε. Σκορπίζουμε το σκόρδο, τα μπαχάρια, τις κανέλες, το δεντρολίβανο και το θυμάρι.
  5. Ανακατεύουμε το κρασί με τη μουστάρδα, το λάδι και 200 ml νερό. Περιχύνουμε με το μείγμα την πανσέτα και τα λαχανικά.
  6. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να γίνει τραγανή η πανσέτα.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT