Κατσίκι με θυμάρι και σκόρδο στη λαδόκολλα

Κατσίκι με θυμάρι και σκόρδο στη λαδόκολλα

Ζουμερό, αρωματικό και γευστικότατο κατσίκι, που ετοιμάζουμε εύκολα, τυλιγμένο στη λαδόκολλα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζουμερό, αρωματικό και γευστικότατο κατσίκι, που ετοιμάζουμε εύκολα, τυλιγμένο στη λαδόκολλα. Ετσι, και όλους τους χυμούς του κρατάει και δεν λερώνουμε και σκεύη.

10′ προετοιμασία, 2 ώρες ψήσιμο, 15′ αναμονή / Σύνολο: 2 ώρες και 25′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κατσίκι με θυμάρι και σκόρδο στη λαδόκολλα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε μια λαδόκολλα βάζουμε τα κομμάτια του κατσικιού, τα αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και τα τρίβουμε με τα χέρια μας.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μισό γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τον χυμό και ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο.
  4. Αδειάζουμε στο κατσίκι και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθεί παντού με το μείγμα γιαουρτιού.
  5. Προσθέτουμε και το σκόρδο και κλείνουμε τη λαδόκολλα σε πακέτο.
  6. Βάζουμε σε ταψί που ιδανικά να το χωράει ακριβώς. Ψήνουμε για 2 ώρες.
  7. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10-15 λεπτά.
  8. Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και βάζουμε το κατσίκι σε πιατέλα.
  9. Σουρώνουμε το ζουμί μέσα στο υπόλοιπο γιαούρτι.
  10. Ζουλάμε τα σκόρδα μέσα στο γιαούρτι (η ψίχα βγαίνει πανεύκολα και η φλούδα μένει στα δάχτυλά μας).
  11. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
  12. Συνοδεύουμε με τη μυρωδάτη αυτή «σάλτσα» το ψημένο κατσίκι.

Μυστικά

Συνοδεύουμε με πατάτες ολόκληρες, τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο, ψημένες ταυτόχρονα με το κατσίκι στον φούρνο.

Συνοδεύεται με πλούσια Chardonnay περασμένα από βαρέλι, Cabernet Sauvignon, Ξινόμαυρα.

Πηγή: Gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT