Τορτίγιες ολικής άλεσης, με γέμιση κοτόπουλο και κατίκι

Τορτίγιες ολικής άλεσης, με γέμιση κοτόπουλο και κατίκι

Μια εύκολη και θρεπτική επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα, τόσο για το γραφείο όσο και για το σπίτι, και ένας εναλλακτικός και γευστικός τρόπος για να αξιοποιήσουμε τα περισσεύματα.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημητριακά ολικής άλεσης, υψηλής διατροφικής αξίας πρωτεΐνες από το κοτόπουλο και το τυρί και πλούσια σε βιταμίνες λαχανικά σε έναν γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό συνδυασμό με 390 Kcal/μερίδα.

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη συνταγή αυτή και με αραβικές πίτες ολικής άλεσης, που θα ζεστάνουμε με τον ίδιο τρόπο για ελάχιστα λεπτά. Η συνταγή είναι ένας ωραίος τρόπος να αξιοποιήσουμε ψαχνό ψητού κοτόπουλου που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζαμπόν κοτόπουλου ψητό, σε φέτες, κομμένες σε λεπτές λωρίδες.

20′ παρασκευή
Σύνολο: 20′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για τα τυλιχτά με τορτίγιες ολικής άλεσης, με γέμιση κοτόπουλο και κατίκι, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολκαλά όλα τα υλικά της γέμισης.
  2. Ζεσταίνουμε ελαφρώς τις τορτίγιες σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνουν λίγο πιο ευλύγιστες, προσέχοντας να μην τις παραψήσου- με γιατί γίνονται τραγανές.
  3. Τις απλώνουμε σε επίπεδη επιφάνεια και μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα της γέμισης.
  4. Τις τυλίγουμε είτε σε ρολό είτε με τον μεξικάνικο τρόπο, όπως τα ντολμαδάκια: πρώτα ρολάρουμε μία φορά σφιχτά, για να σκεπάζουμε τα υλικά, έπειτα φέρνουμε τις πλαϊνές άκρες της τορτίγιας στο κέντρο και τυλίγουμε ξανά, φτιάχνοντας ένα μακρουλό πακετάκι.
  5. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT