Οι φλογερές κόκκινες μακαρονάδες της Ιταλίας: αραμπιάτα, αματριτσιάνα, πουτανέσκα, κιουμεντσάνα

Οι φλογερές κόκκινες μακαρονάδες της Ιταλίας: αραμπιάτα, αματριτσιάνα, πουτανέσκα, κιουμεντσάνα

Iδού οι αυθεντικές συνταγές για τις τέσσερις πιο κλασικές καυτερές μακαρονάδες της Ιταλίας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λαχταριστές, καυτερές και έτοιμες στο άψε σβήσε. Οι εμβληματικές, φλογερές μακαρονάδες της Ιταλίας είναι λαμπρό παράδειγμα του πώς, ακόμα και από τα λίγα, μπορούν να προκύψουν τόνοι γεύσης, και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να περάσει κανείς ώρες στην κουζίνα. Ολες τους παίρνουν λιγότερο από 30 λεπτά για να γίνουν και «τσιμπάνε» χάρη στις πιπερίτσες (ο καθένας φυσικά μπορεί να ρυθμίσει το επίπεδο της κάψας, με βάση τα γούστα και τις αντοχές του).

Γινόμαστε μαέστροι στην αραμπιάτα, την εμβληματική μακαρονάδα της Ρώμης με ντομάτες, καυτερή πιπεριά και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αλλά και στην αματριτσιάνα, που συνδυάζει τη ζουμερή ντομάτα με καπνιστό αλλαντικό και καυτερή πιπεριά. Δοκιμάζουμε την, όλο εντάσεις, διάσημη ναπολιτάνικη πουτανέσκα με κάππαρη και ελιές, και βάζουμε στο ρεπερτόριό μας την κιουμεντσάνα, μια απλούστατη καυτερή σάλτσα από το Κάπρι που τρώγεται μόνη της ή συνοδεύει ζυμαρικά ,αλλά και πιάτα με κρέας, ψάρι, ακόμη και τηγανητά αυγά.

Μικρά μυστικά και τεχνικές είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά σε απλές συνταγές όπως οι παρακάτω, γι’ αυτό προτείνουμε να τις ακολουθήσετε κατά γράμμα πριν ξεκινήσετε τις παραλλαγές.

Δείτε εδώ τις συνταγές για 4 εμβληματικές, καυτερές μακαρονάδες της Ιταλίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT