Φιλέτο κοτόπουλο: 8 light συνταγές με φουλ γεύση και ελάχιστες θερμίδες

Φιλέτο κοτόπουλο: 8 light συνταγές με φουλ γεύση και ελάχιστες θερμίδες

Το φιλέτο κοτόπουλο δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο μας. Σε μισή ώρα το πολύ έχουμε φαγητό νόστιμο και ελαφρύ. Και τι φαγητό! Από τηγανιές με θερινά λαχανικά μέχρι light σπετζοφάι, όλα αγαπημένα και… θερμιδομετρημένα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλοι θέλουμε να είμαστε ανάλαφροι κι ωραίοι στο ετήσιο ραντεβού με τη θάλασσα οπότε μπορεί να προσέχουμε λίγο παραπάνω το τι τρώμε. Και δίαιτα να μην κάνουμε, άλλωστε, το καλοκαίρι δεν θέλει γεύσεις βαριές. Η λύση; Φιλέτο κοτόπουλο. Σαλάτα, στον φούρνο ή στο τηγάνι. Οι παρακάτω συνταγές της Νένας Ισμυρνόγλου και του Χριστόφορου Πέσκια, που το συνδυάζουν με κολοκυθάκια, αρακά, ντοματίνια, φασολάκια, αλλά και με δροσερά ελληνικά τυριά χωρίς λιπαρά, με αμπελόφυλλα, με σάλτσες μυρωδάτες, είναι ό,τι πρέπει και για το μεσημέρι και για τις βραδινές λιγούρες. Είναι όλες θερμιδομετρημένες – έχουν από 270 έως 442 Kcal/μερίδα– και έχουν για εξτραδάκι τα διατροφικά σχόλια της κλινικής διατροφολόγου Μαρίας Μπίζιου. Γιατί πέρα από ελαφριά, θέλουμε να τρώμε και σωστά.

Το φιλέτο κοτόπουλο έχει πολλά χαρίσματα. Είναι βασική πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, καλή πηγή φωσφόρου, νιασίνης, βιταμίνης Β6, σεληνίου και ψευδαργύρου, έχει μικρή περιεκτικότητα σε λιπαρά (ειδικά το φιλέτο από το στήθος είναι η πλέον άπαχη επιλογή) και είναι το πιο οικονομικό από όλα τα φιλέτα των κρεατικών. Ένα από τα μεγαλύτερα μαγειρικά του πλεονεκτήματα είναι ότι, επειδή έχει κάπως ήπια γεύση, συνδυάζεται με επιτυχία με πάμπολλα υλικά: με μπαχαρικά και μυρωδικά, με αλκοολούχα ποτά, με χυμούς εσπεριδοειδών και λαχανικών, με διάφορα λαχανικά. Επίσης, απαιτεί ελάχιστο χρόνο μαγειρέματος. Ένας γρήγορος μπούσουλας είναι ο ακόλουθος: Ένα ολόκληρο φιλέτο στήθος κοτόπουλου χρειάζεται συνολικά 13 λεπτά για να ψηθεί καλά στο τηγάνι, κομμένο σε κύβους 2-3 εκ. χρειάζεται περίπου 8-9 λεπτά, ενώ σε λωρίδες πάχους 1 εκ. μόλις 4-6 λεπτά. Για το φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου αυξάνουμε τον χρόνο κατά 2-3 λεπτά ανά περίπτωση.

Δείτε εδώ 8 συνταγές με φιλέτο κοτόπουλο νόστιμες και light.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT