Ροδάκινα ποσέ με κρέμα γιαουρτιού

Ποσάρουμε τα ροδάκινα, χτυπάμε την κρέμα, την ανακατεύουμε με το γιαούρτι και έχουμε ένα πολύ ωραίο γλυκό, εύκολο, ελαφρύ και καλοκαιρινό

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ροδάκινα θα περισσέψουν, βράζουμε όμως μπόλικα, γιατί διατηρούνται στο ψυγείο και έτσι μπορούμε ανά πάσα ώρα να έχουμε να κεράσουμε μια ωραία, ελαφριά κομπόστα, σκέτη με γιαούρτι ή παγωτό.

10′ προετοιμασία, 40′ μαγείρεμα. Σύνολο: 50′.

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα ροδάκινα

Για την κρέμα

Διαδικασία

Ροδάκινα

  1. Για να φτιάξουμε ροδάκινα ποσέ με κρέμα γιαουρτιού, ξεκινάμε πλένοντας τα ροδάκινα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα που να τα χωράει ακριβώς.
  2. Προσθέτουμε τους χυμούς, το νερό, τη φλούδα λεμονιού και τα μπαχαρικά. Τα υγρά θα πρέπει να επαρκούν να καλύψουν τα ροδάκινα, αλλιώς αλλάζουμε σκεύος.
  3. Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να κοχλάσουν τα υγρά, έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα ροδάκινα να σιγοβράσουν για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά (ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο σφιχτά είναι).
  4. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα φρούτα από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε κατά μέρος.
  5. Σουρώνουμε το υγρό, το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και το βράζουμε μέχρι να δέσει και να έχουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.
  6. Ξαναβάζουμε μέσα τα φρούτα και αφήνουμε στο ψυγείο. Διατηρούνται μέχρι και 20 μέρες.

Κρέμα

  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να σφίξει και να αποκτήσει σχεδόν την υφή και τη σταθερότητα ενός γιαουρτιού.
  2. Την ανακατεύουμε με το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό.

Σερβίρισμα

  1. Μοιράζουμε την κρέμα γιαουρτιού σε 4 μπολ ή βαθιά πιάτα. Κόβουμε στη μέση τα ροδάκινα και σερβίρουμε από μισό κομμάτι σε κάθε μερίδα, με λίγο από το σιρόπι τους και 1 φύλλο δυόσμου (αν θέλουμε).

Μυστικά

Αν θέλουμε να γίνει πιο σφιχτή η κρέμα, μουλιάζουμε 1 φύλλο ζελατίνης σε ένα μπολάκι με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσει και έπειτα το στραγγίζουμε και το λιώνουμε σε 2-3 κουτ. σούπας ζεστό νερό. Αδειάζουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στην κρέμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT