Κοτόπουλο light με μουστάρδα και βότανα

Κοτόπουλο light με μουστάρδα και βότανα

Πικάντικη μουστάρδα, λεμόνι, θυμάρι, πώς να μη γίνει νόστιμο το κοτόπουλο; Σε μισή ώρα και κάτι είναι έτοιμο, κόβουμε και μια πράσινη σαλάτα και τρώμε.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχει μόλις 270 Kcal/μερίδα. Όπως λέει η Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος, «είναι ένα πιάτο χαμηλών λιπαρών, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Η μουστάρδα και τα βότανα συμπληρώνουν τη διατροφική αξία του φαγητού προσφέροντας ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο και πλήθος ιχνοστοιχείων που βοηθούν τα ένζυμα του οργανισμού να δράσουν και να ενισχύσουν την άμυνά μας».

15′ προετοιμασία

25′ μαγείρεμα

Σύνολο: 40′

Υλικά

Μερίδες: 5-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο με μουστάρδα και βότανα αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το μισό λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με τα σκόρδα και τη δάφνη για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το υπόλοιπο λάδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας.
  3. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το θυμάρι, τον δυόσμο και περίπου 50 ml νερό.
  4. Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η «σάλτσα» του.
  5. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε να αναμειχθεί.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το ξύσμα και τον μαϊντανό και σερβίρουμε μαζί με πράσινη σαλάτα.

Στο ποτήρι μας : Δροσερά λευκά και ροζέ κρασιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT