Μπριάμ ελαφρύ, με λιγότερες πατάτες

Λιγότερες πατάτες, περισσότερα κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές, ντομάτες, καθόλου νερό και μια μυρωδάτη ντοματοσάλτσα για το πιο νόστιμο, μελωμένο και πιο ελαφρύ μπριάμ της εποχής.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πιο υγιεινό, εύκολο και νόστιμο φαγητό του καλοκαιριού, με 445 Kcal/μερίδα, πλούσιο σε φυτοθρεπτικά συστατικά και μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Α, C και καροτενοειδών, λόγω της μεγάλης ποικιλίας λαχανικών. Για όλους αυτούς τους λόγους αποτελεί ισχυρή ασπίδα προστασίας ενάντια στις ελεύθερες ρίζες.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  500 γρ. κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες πάχους 1 εκ.
  •  2 μελιτζάνες τσακώνικες, σε στρογγυλές φέτες πάχους 1 εκ.
  •  2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, σε στρογγυλές φέτες
  •  5 πιπεριές καμπάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτριες ροδέλες
  •  2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε στρογγυλές φέτες
  •  5-6 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτά φετάκια
  •  1 μεγάλη πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε στρογγυλές φέτες 1 εκ.
  •  90 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την «ντοματοσάλτσα»

  •  4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  •  25 γρ. φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
  •  τα φύλλα από 2-3 κλωναράκια δυόσμο, ψιλοκομμένα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το μπριάμ, με λιγότερες πατάτες προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε καλά με αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο.
  3. Τα ρίχνουμε σε μεγάλο ταψί και τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε μία στρώση.
  4. Στο ίδιο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την «ντοματοσάλτσα» και περιχύνουμε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια των λαχανικών.
  5. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Δεν βάζουμε καθόλου νερό.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT