Εκμεταλλευτείτε την εποχή της φράουλας και φτιάξτε αυτήν πολύ γευστική και ελαφριά μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη με μόλις 25 Kcal/κ.γλ. και διατηρήστε για περισσότερο καιρό τη γεύση του αγαπημένου φρούτου.
Υλικά
Βάρος: για περίπου 400 γρ.
- 1.000 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομματάκια
- 150 γρ. νερό σπόροι από 1 φρέσκια βανίλια (την κόβουμε στη μέση κατά μήκος και ξύνουμε το εσωτερικό της για να πάρουμε τα μικρά, μαύρα σποράκια)
- χυμός από 1 λεμόνι
Διαδικασία
- Για τη μαρμελάδα φράουλα, ξεκινάμε βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα τόσο που η κουτάλα να αφήνει δρόμο στην κατσαρόλα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Διατηρείται για περίπου 1 εβδομάδα.
Πηγή: Γαστρονόμος