Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

Εκμεταλλευτείτε την εποχή της φράουλας και φτιάξτε αυτήν πολύ γευστική και ελαφριά μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη με μόλις 25 Kcal/κ.γλ. και διατηρήστε για περισσότερο καιρό τη γεύση του αγαπημένου φρούτου.

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκμεταλλευτείτε την εποχή της φράουλας και φτιάξτε αυτήν πολύ γευστική και ελαφριά μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη με μόλις 25 Kcal/κ.γλ. και διατηρήστε για περισσότερο καιρό τη γεύση του αγαπημένου φρούτου.

Υλικά

Βάρος: για περίπου 400 γρ.

  •  1.000 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομματάκια
  •  150 γρ. νερό σπόροι από 1 φρέσκια βανίλια (την κόβουμε στη μέση κατά μήκος και ξύνουμε το εσωτερικό της για να πάρουμε τα μικρά, μαύρα σποράκια)
  •  χυμός από 1 λεμόνι

Διαδικασία

  1. Για τη μαρμελάδα φράουλα, ξεκινάμε βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα τόσο που η κουτάλα να αφήνει δρόμο στην κατσαρόλα.
  2. Αφήνουμε να κρυώσει και αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Διατηρείται για περίπου 1 εβδομάδα.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT