Σαλάτα με φασόλια και πλιγούρι

Και λευκά και μαυρομάτικα φασόλια έχει αυτή η χορταστική σαλάτα με πλιγούρι, σπαράγγια και μπόλικα μυρωδικά.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και λευκά και μαυρομάτικα φασόλια έχει αυτή η χορταστική σαλάτα με πλιγούρι, σπαράγγια και μπόλικα μυρωδικά.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  200 γρ. φασόλια λευκά, μικρά (βανίλιες)
  •  150 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  •  2 γεμάτες κουτ. σούπας πλιγούρι χοντρό
  •  10 σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  •  1 πιπεριά Φλωρίνης, λεπτοκομμένη
  •  1 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη
  •  3-4 ραπανάκια, κομμένα σε κύβους
  •  1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
  •  1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  •  1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
  •  χυμός και ξύσμα από 1 ζουμερό λεμόνι
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φασουλοσαλάτα με πλιγούρι, αρχικά ρίχνουμε, σε μια μέτρια κατσαρόλα, όλα τα φασόλια και μπόλικο νερό να τα υπερκαλύπτει.
  2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και αλατίζουμε.
  4. Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  5. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε σαλατιέρα.
  6. Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να το υπερκαλύψει κατά 2 εκ.
  7. Το αφήνουμε να μουλιάσει για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά.
  8. Το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι και το αδειάζουμε στο μπολ με τα φασόλια.
  9. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  10. Συνοδεύουμε, τη φασουλοσαλάτα με πλιγούρι, με κρίθινα παξιμαδάκια και πράσινες ελιές.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT