Και λευκά και μαυρομάτικα φασόλια έχει αυτή η χορταστική σαλάτα με πλιγούρι, σπαράγγια και μπόλικα μυρωδικά.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 200 γρ. φασόλια λευκά, μικρά (βανίλιες)
- 150 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
- 2 γεμάτες κουτ. σούπας πλιγούρι χοντρό
- 10 σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, λεπτοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη
- 3-4 ραπανάκια, κομμένα σε κύβους
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
- χυμός και ξύσμα από 1 ζουμερό λεμόνι
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φασουλοσαλάτα με πλιγούρι, αρχικά ρίχνουμε, σε μια μέτρια κατσαρόλα, όλα τα φασόλια και μπόλικο νερό να τα υπερκαλύπτει.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα σπαράγγια και αλατίζουμε.
- Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
- Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε σαλατιέρα.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να το υπερκαλύψει κατά 2 εκ.
- Το αφήνουμε να μουλιάσει για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά.
- Το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι και το αδειάζουμε στο μπολ με τα φασόλια.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Συνοδεύουμε, τη φασουλοσαλάτα με πλιγούρι, με κρίθινα παξιμαδάκια και πράσινες ελιές.
Πηγή: Γαστρονόμος