Φιλέτο κοτόπουλο λεμονάτο, με κολοκυθάκια

Φιλέτο κοτόπουλο λεμονάτο, με κολοκυθάκια

Κοτόπουλο, λαχανικά και μια λεμονομουσταρδάτη σάλτσα πους του πάει πολύ σε ένα πιάτο ελαφρύ, καλοκαιρινό, που φτιάχνεται στο τηγάνι. Σε μισή ώρα είναι έτοιμο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φιλέτο κοτόπουλο δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο μας. Γιατί σε μισή ώρα το πολύ, μπορούμε να φτιάξουμε ένα φαγητό νόστιμο και ελαφρύ. Ή… πολύ ελαφρύ. Όπως αυτό εδώ, που έχει 260 Kcal/μερίδα. Έχει και θρεπτικά ατού. Όπως σημειώνει η Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος «τα κολοκυθάκια είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ, βιταμίνη Α, βιταμίνη C και φλαβονοειδή – πρόκειται για σημαντικά αντιοξειδωτικά συστατικά–, ενώ αποτελούν πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, μαγνησίου, φυλλικού οξέος, καλίου, πυριδοξίνης και θειαμίνης. Ο συνδυασμός με το κοτόπουλο ενισχύει το πιάτο με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και αυξάνει σημαντικά τον κορεσμό».

15′ προετοιμασία, 20′ μαγείρεμα. Σύνολο: 35′.

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το φιλέτο κοτόπουλο λεμονάτο, με κολοκυθάκια σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε τα ξερά και φρέσκα κρεμμύδια, τα καρότα και τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT