Μπουρεκάκια πολίτικα με τυρί

H διαφορά που έχουν τα πολίτικα μπουρεκάκια από τα δικά μας τυροπιτάκια είναι στο πολύ λεπτό φύλλο, που είναι σχεδόν διάφανο. Το αποτέλεσμα είναι πιο τραγανό και μαστιχωτό μαζί.

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

20′ προετοιμασία

15′ τηγάνισμα

Σύνολο: 35′

Υλικά

Τεμάχια: 12

Διαδικασία

  1. Για τα πολίτικα μπουρεκάκια με τυρί, ξεκινάμε κόβοντας το κάθε φύλλο κρούστας παράλληλα με τη μακριά πλευρά σε 3 λωρίδες. Έτσι θα σχηματίσουμε 12 λωρίδες.
  2. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τη φέτα με το αυγό και πιπέρι και βάζουμε από 1 κουτ. γλυκού γέμιση στην άκρη κάθε λωρίδας. Τυλίγουμε όμορφα κάθε λωρίδα σε τριγωνάκι.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια (σε δόσεις) για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά.
  4. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT