Κεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού με το υπόλοιπο μπριάμ

Κεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού με το υπόλοιπο μπριάμ

Με τα περισσεύματα από το κυριακάτικο μπριάμ μπορούμε να φτιάξουμε αυτούς τους πεντανόστιμους, τραγανούς και πανεύκολους κεφτέδες και να έχουμε φαγητό και την άλλη μέρα.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα περισσεύματα από το κυριακάτικο μπριάμ μπορούμε να φτιάξουμε αυτούς τους πεντανόστιμους, τραγανούς και πανεύκολους κεφτέδες και να έχουμε φαγητό και την άλλη μέρα.

Υλικά

Μερίδες: για 10 τεμάχια

  •  2 φλιτζ. τσαγιού υπόλοιπο μπριάμ
  •  1 αυγό
  •  1/2 – 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
  •  1 μεσαίου μεγέθους πατάτα, καθαρισμένη
  •  2 κουτ. σούπας αλεύρι
  •  1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι ή άλλο κίτρινο τυρί, τριμμένο
  •  1/3 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου, χοντροκομμένα (ή φύλλα μαϊντανού ή 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμο, τριμμένο)
  •  1 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  •  1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  •  2 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί

Διαδικασία

  1. Στραγγίζουμε το μπριάμ και κρατάμε τη σάλτσα του σε ένα μπολ. Λιώνουμε τις πατάτες του μπριάμ σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το αυγό, το αλεύρι, τα αρωματικά (φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό), αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  2. Χοντροκόβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά από το μπριάμ και τα προσθέτουμε.
  3. Τρίβουμε στην ψιλή πλευρά του τρίφτη την ωμή πατάτα, την τελευταία στιγμή, για να μη μαυρίσει, και τη ρίχνουμε μαζί με το τυρί στο μείγμα των λαχανικών και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε όση από τη φρυγανιά χρειάζεται, μέχρι το μείγμα των κεφτέδων να σφίξει και να πλάθεται.
  5. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν τα αρώματα και να δέσει το μείγμα.
  6. Πλάθουμε μικρούς, στρογγυλούς κεφτέδες και τους πιέζουμε να γίνουν ελαφρώς πλακέ και να αποκτήσουν πάχος περίπου 1½ εκ.
  7. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί, τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  8. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σάλτσα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το γιαούρτι με το ζουμί από το μπριάμ που κρατήσαμε, αλάτι, πιπέρι και το ξίδι. Σερβίρουμε μαζί με τους κεφτέδες.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT