Τάρτα λεμονιού

Μια απολαυστική τάρτα λεμονιού. Με πλούσια κρέμα, σκεπασμένη με αφράτη ιταλική μαρέγκα, ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στo γλυκό και το ξινό.

21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα διαμ. 24 εκ.

1 δόση ζύμη για τάρτα

Κρέμα λεμονιού

4 μέτρια αυγά

240 γρ. (1 + 1/4 κούπας) ζάχαρη

210 ml (1 κούπα γεμάτη) χυμός λεμονιού

3 γρ. φύλλα ζελατίνης (περίπου 2 φύλλα)

150 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου

Ιταλική μαρέγκα

50 ml (1/4 κούπας) νερό

200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη

ασπράδια (περίπου από 4 μικρά αυγά, αλλά καλύτερα να τα ζυγίσουμε)

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT