Εύκολο γλυκό ψυγείου με καραμέλα και πτι μπερ

Εύκολο γλυκό ψυγείου με καραμέλα και πτι μπερ

Ενα ανέλπιστα εύκολο γλυκό, με μόνο 5 υλικά (και το ένα από αυτά προαιρετικό), που μας γλυκαίνει και κυρίως μας δροσίζει τις ζεστές ώρες του καλοκαιριού

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ανέλπιστα εύκολο γλυκό, με μόνο 5 υλικά (και το ένα από αυτά προαιρετικό), που μας γλυκαίνει και κυρίως μας δροσίζει τις ζεστές ώρες του καλοκαιριού. Εχει πτι μπερ, τυρί κρέμα, καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, αφράτη σαντιγί και απερίγραπτη γεύση. Μια μόνο από τις 80 συνταγές δροσιάς του νέου τεύχους του Γαστρονόμου «Καλοκαίρι στην Αθήνα». Την Κυριακή 09/06 με την «Κ».

30′ προετοιμασία, 4 ώρες αναμονή / Σύνολο: 4 ώρες και 30′

Υλικά

Μερίδες: 12

  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 600 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 500 γρ. πτι μπερ με κακάο
  • 200 ml γάλα φρέσκο (προαιρετικά)
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, κρύα

Διαδικασία

  • Για το εύκολο γλυκό ψυγείου με καραμέλα και πτι μπερ, ξεκινάμε χτυπώντας με το μίξερ το τυρί κρέμα και το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Βουτάμε τα μπισκότα ένα ένα στο φρέσκο γάλα (αν θέλουμε) και τα στρώνουμε σε ένα ταψί 20 x 30 εκ., έτσι ώστε να καλυφθεί εντελώς ο πάτος (αν χρειαστεί, σπάμε μερικά για να καλύψουμε τυχόν κενά). Από πάνω απλώνουμε τη μισή κρέμα.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μία φορά με μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα, και πάνω από τη δεύτερη στρώση κρέμας τοποθετούμε ξανά μπισκότα βουτηγμένα σε γάλα.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
  • Τρίβουμε μέσα στη σαντιγί τα υπόλοιπα μπισκότα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Απλώνουμε το μείγμα πάνω από την τελευταία στρώση με μπισκότα και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Πηγή: Gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT