Μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, με γιαούρτι αντί για σαντιγί

Μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, με γιαούρτι αντί για σαντιγί

Αφρατεύουμε το γλυκό με γιαούρτι αντί για σαντιγί και κερδίζουμε μια πολύ πιο δροσερή και light μους σε σχέση με την κανονική.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μους με 300 Kcal/μερίδα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη D, και καλή πηγή καλίου, ριβοφλαβίνης, βιταμίνης Β12 και φωσφόρου.

20′ προετοιμασία
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 20′

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Διαδικασία

  1. Για τη μους ξεκινάμε τεμαχίζοντας τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ως εξής: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε λίγο νερό και στερεώνουμε στο χείλος της ένα μεταλλικό ή γυάλινο πυρίμαχο μπολ στο οποίο ρίχνουμε τη σοκολάτα. Όση ώρα λιώνει, την ανακατεύουμε για να μην καεί.
  2. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και το ανακατεύουμε με τη λιωμένη σοκολάτα με μια μαρίζ.
  3. Χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα το γιαούρτι σε ένα μπολ με σύρμα χειρός ώστε να γίνει σαν κρέμα και να γυαλίσει και το προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας καλά.
  4. Μοιράζουμε σε 8-10 ποτηράκια ή μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και να κρυώσει (3-4 ώρες). Αν θέλουμε, σερβίρουμε με τριμμένη σοκολάτα και σκόνη κακάο.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT