Φιλέτο κοτόπουλο light με σάλτσα τσιμιτσούρι

Φιλέτο κοτόπουλο light με σάλτσα τσιμιτσούρι

Τέλειο ζευγάρι το κοτόπουλο με την αργεντίνικη σάλτσα τσιμιτσούρι – πικάντικη, φουλ στα μυρωδικά, του πάει πολύ. Αλλο τέλειο; Το πιάτο αυτό έχει μόλις 286 Kcal/μερίδα.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως σημειώνει η Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος, πρόκειται για ένα πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιοδιαθεσιμότητας ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο και πλήθος ιχνοστοιχείων με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

20′ προετοιμασία, 6′ μαγείρεμα, Σύνολο: 26′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι

Διαδικασία

Σάλτσα τσιμιτσούρι

  1. Για να ετοιμάσουμε το φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα τσιμιτσούρι χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι και το ελαιόλαδο στον πολυκόφτη.
  2. Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το λάδι και το λεμόνι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. (Χωρίς το λεμόνι και το λάδι, η σάλτσα αντέχει στο ψυγείο μέχρι και 4 μέρες. Με το λάδι και το λεμόνι αντέχει 1 μέρα.)

Κοτόπουλο

  1. Αλείφουμε το κοτόπουλο με το λάδι και το αλατοπιπερώνουμε.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει καλά.
  3. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το «ψήνουμε» για 4-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε με μια ντοματοσαλάτα με πιπεριές και αγγουράκια.
Φιλέτο κοτόπουλο light με σάλτσα τσιμιτσούρι-1

Στο ποτήρι μας: Δροσερά λευκά και ροζέ κρασιά.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT