Ψητά λαχανικά με αυγά βραστά

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα απλό, νόστιμο και θρεπτικό φαγητό με ψητά λαχανικά, βραστά αυγά και βινεγκρέτ. Ιδανικό για το ταπεράκι της δουλειάς!

20′ προετοιμασία, 40′ μαγείρεμα, Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη βινεγκρέτ

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα ψητά λαχανικά με αυγά βραστά, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Στο μεγάλο ταψί του φούρνου ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα αυγά) και τα ανακατεύουμε με το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο.
  3. Tα απλώνουμε σε μία στρώση και τα ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Δεν βάζουμε καθόλου νερό.
  4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα μπολ και μόλις ψηθούν τα λαχανικά, τα τακτοποιούμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ, σκορπίζουμε τα αυγά και σερβίρουμε.

Μυστικά

  • Τα λαχανικά και τα μυρωδικά μας μπορούμε να τα έχουμε καλά πλυμένα και επιμελώς στεγνωμένα σε μπολ στο ψυγείο μας. Όταν θα τα χρειαστούμε, θα μειωθεί κατά το ήμισυ ο χρόνος παρασκευής της σαλάτας μας.
  •  Τα λαχανικά και τα χορταρικά που βράζονται ή ψήνονται, όπως τα παντζάρια, το κουνουπίδι, τα κολοκυθάκια κ.ά., μπορούμε να τα μαγειρέψουμε όποτε έχουμε χρόνο και να τα διατηρήσουμε σε καλά κλεισμένο μπολ στο ψυγείο.
Ψητά λαχανικά με αυγά βραστά-1

Στο ποτήρι μας: Τι καλύτερο για ένα σαλατογεύμα από ένα αφρώδες «κρασί» χωρίς αλκοόλ;

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT