Γαύρος ελαφρόπαστος και light, στο τηγάνι

Γαύρος ελαφρόπαστος και light, στο τηγάνι

Τον παστώνουμε ελαφρώς και τον φτιάχνουμε στο τηγάνι, με ντοματίνια, ρίγανη και δυόσμο. Γίνεται ζουμερός και νόστιμος και έχει ελάχιστες θερμίδες – 252 Kcal/μερίδα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι ένα πιάτο πλούσιο σε βιταμίνη C, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες, Ω3 λιπαρά οξέα, αλινολενικό οξύ και ιχνοστοιχεία, που βοηθούν τα ένζυμα του οργανισμού να δράσουν και να ενισχύσουν την άμυνά μας, ενώ προστατεύουν την κυτταρική μεμβράνη και το DΝΑ από τοξικούς παράγοντες και εκφυλισμούς», επισημαίνει η Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος.

15′ προετοιμασία, 10′ τηγάνισμα, 1 ώρα αναμονή, Σύνολο: 1 ώρα και 25′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τον ελαφρόπαστο γαύρο στο τηγάνι ριγανάτο πλένουμε και στεγνώνουμε τον γαύρο. Τον απλώνουμε σε ταψάκι σε μονή στρώση, αλατίζουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Τον ξεπλένουμε και τον σκουπίζουμε επιμελώς σε χαρτί κουζίνας.
  3. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και τα φύλλα δυόσμου, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε τα υλικά για 4 λεπτά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον χυμό, το ξύσμα, τη ρίγανη, τα λιωμένα ντοματίνια και 80 ml νερό και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά, με κλειστό σκεύος.
  5. Ξεσκεπάζουμε και απλώνουμε στο τηγάνι τον γαύρο σε μονή στρώση.
  6. Κλείνουμε ξανά το σκεύος με το καπάκι του και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ίσα να ψηθεί ο γαύρος.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε πιάτα.
  8. Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και σερβίρουμε αμέσως.
Γαύρος ελαφρόπαστος και light, στο τηγάνι-1

Στο ποτήρι μας: Ιδανικά μια ροζέ ρετσίνα από Ξινόμαυρο.

Πηγή: gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT