Φασολάκια με ψητές ντομάτες και τρίμμα παξιμαδιού-παρμεζάνας.

Φασολάκια με ψητές ντομάτες και τρίμμα παξιμαδιού-παρμεζάνας.

Τα φρέσκα φασολάκια είναι απολαυστικά με χίλιους δυο τρόπους, όπως αυτό το ελαφρύ πιάτο με ψητές ντομάτες και τραγανό τρίμμα παξιμαδιού-παρμεζάνας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα χρειαστούν 15′ προετοιμασία, 20′ μαγείρεμα. Σύνολο: 35′.

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την κρούστα παξιμαδιού

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το παξιμάδι με το αλάτι, την παρμεζάνα, το κύμινο και λίγο πιπέρι.
  2. Αραδιάζουμε τις ροδέλες ντομάτας σε ένα ταψί, σε μονή στρώση, και τις ραντίζουμε με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο.
  3. Τις πασπαλίζουμε με το μείγμα παξιμαδιού και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  4. Εν τω μεταξύ, σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε τα φασολάκια για περίπου 10 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. δεν πρέ- πει να τα παραβράσουμε, αλλά να είναι τραγανά.
  5. Μεταφέρουμε τα φασολάκια σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ραντίζουμε με το βαλσαμικό.
  6. Οταν είναι έτοιμες οι ντομάτες, τις βγάζουμε από το φούρνο και με μια σπάτουλα τις απλώνουμε πάνω από τα φασολάκια. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT