Μαρμελάδα κεράσι χωρίς ζάχαρη

Μπορούμε να παραλείψουμε τη ζάχαρη όταν φτιάχνουμε μαρμελάδα; Με τη βοήθεια του γνωστού ζαχαροπλάστη Μανώλη Στήθου, μπορούμε. Το κεράσι μας έγινε πολύ ωραίο!

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όπως σημειώνει η κλινική διατροφολόγος Msc Μαρία Μπίζιου, τα κεράσια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε πολυφαινόλες, ένα γκρουπ από φυτοχημικές ενώσεις που προστατεύουν το κύτταρο από δομικές βλάβες, καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες, μειώνουν τη φλεγμονή και συμβάλλουν στην καλή υγεία στο σύνολό της. Σ’ αυτή τη μαρμελάδα, που έχει 25 Kcal/κουταλάκι του γλυκού, συνδυάζονται με πολτό μήλου και κάποιο φρέσκο μυρωδικό – μπορούμε να βάλουμε εστραγκόν, δυόσμο, μέντα ή βασιλικό, ανάλογα με το τι μας αρέσει.

Θα χρειαστούν 15′ προετοιμασία, 40′ παρασκευή. Σύνολο: 55′.

Υλικά

Βάρος: για περίπου 400 γρ.

Διαδικασία

  1. Για τη μαρμελάδα κεράσι χωρίς ζάχαρη, ξεκινάμε βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
  2. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
  3. Διατηρείται για περίπου 1 εβδομάδα.

Μυστικά

25 Kcal/κ.γλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT