Λικέρ βερίκοκο

Κάθε φορά που τρώτε βερίκοκα, θυμηθείτε να κρατήσετε το κουκούτσι για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο λικέρ, που έχει άρωμα πικραμύγδαλο – το άρωμα των «αμυγδάλων» που κρύβουν τα κουκούτσια του.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε φορά που τρώτε βερίκοκα, θυμηθείτε να κρατήσετε το κουκούτσι για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο λικέρ, που έχει άρωμα πικραμύγδαλο – το άρωμα των «αμυγδάλων» που κρύβουν τα κουκούτσια του.

Υλικά

Μερίδες: για 1 λίτρο

  •  130 τμχ. κουκούτσια από βερίκοκα
  •  1 κιλό (5 κούπες) κονιάκ
  •  1 κιλό (5 κούπες) ζάχαρη
  •  350 ml (1½ κούπα) νερό

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το λικέρ βερίκοκο, σπάμε τα κουκούτσια με μια μεγάλη πέτρα ή με σφυρί και παίρνουμε τα λευκά αμύγδαλα από το εσωτερικό τους.
  2. Τα βάζουμε σε γυάλινο δοχείο μαζί με το κονιάκ.
  3. Σφραγίζουμε καλά και αφήνουμε στον ήλιο για 36 μέρες.
  4. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για περίπου 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  5. Σουρώνουμε το κονιάκ από τα κουκούτσια σε ψιλό σουρωτήρι και το αναμειγνύουμε με το κρύο σιρόπι.
  6. Γεμίζουμε γυάλινα μπουκάλια με το λικέρ βερίκοκο.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT