Μουσακάς με κοτόπουλο, μελιτζάνες και κασέρι

Μουσακάς με κοτόπουλο, μελιτζάνες και κασέρι

Ένας διαφορετικός μουσακάς με φιλέτο κοτόπουλου, ώριμες ντοματούλες και κασέρι Ξάνθης, ζουμερός και απολαυστικός – ό,τι πρέπει για τα κυριακάτικα τραπέζια του καλοκαιριού

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σάλτσα ντομάτας

Για τον μουσακά


Διαδικασία

Σάλτσα ντομάτας

  1. Για να ετοιμάσουμε τον μουσακά με κοτόπουλο, μελιτζάνες και κασέρι σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 10 δευτερόλεπτα.
  3. Ρίχνουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, πάντα σε δυνατή φωτιά, μέχρι η σάλτσα να δέσει.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε.

Μουσακάς

  1. Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου οριζοντίως στη μέση.
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τα 50 ml από το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φιλέτα σε δόσεις, μόλις για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Αλατίζουμε τις φέτες μελιτζάνας και από τις δύο πλευρές και τις αφήνουμε κατά μέρος για 30 λεπτά.
  5. Τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε καλά.
  6. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και τηγανίζουμε τις φέτες μελιτζάνας σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν απαλά και να μαλακώσουν.
  7. Τις στραγγίζουμε πολύ καλά σε χαρτί κουζίνας.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  9. Σε ένα σχετικά μεγάλο και βαθύ ταψί απλώνουμε σάλτσα ντομάτας μέχρι να καλύψουμε τον πυθμένα του και σκορπίζουμε από πάνω κασέρι.
  10. Καλύπτουμε με μία στρώση μελιτζάνες και μία στρώση φιλέτα κοτόπουλου.
  11. Επαναλαμβάνουμε με σάλτσα ντομάτας, κασέρι, μελιτζάνες και κοτόπουλο, άλλες δύο φορές.
  12. Τελειώνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και το υπόλοιπο κασέρι.
  13. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
  14. Αφήνουμε το φαγητό να γίνει χλιαρό πριν το σερβίρουμε σε μερίδες.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT