Αμυγδαλωτά με ροδόνερο

Από τα πιο ωραία παραδοσιακά κεράσματά μας τα αμυγδαλωτά! Το ροδόνερο τους χαρίζει υπέροχο άρωμα.

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τα πιο ωραία παραδοσιακά κεράσματά μας τα αμυγδαλωτά! Το ροδόνερο τους χαρίζει υπέροχο άρωμα.

Υλικά

Βάρος: 1 κιλό

  •  500 γρ. αμύγδαλα λευκά
  •  300 γρ. (2 κούπες + 1/3 κούπας) ζάχαρη άχνη
  •  60 ml (4 κουτ. σούπας) ροδόνερο
  •  ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική για το «τύλιγμα»

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αμυγδαλωτά με ροδόνερο, ξεκινάμε θρυμματίζοντας τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη και τα αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν.
  3. Ρίχνουμε και το ροδόνερο και ζυμώνουμε απαλά, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Μπορεί να χρειαστούμε λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο ροδόνερο.
  4. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος μπουκιάς.
  5. Σε ένα ρηχό σκεύος απλώνουμε λευκή κρυσταλλική ζάχαρη.
  6. Ρολάρουμε ένα ένα τα αμυγδαλωτά στη ζάχαρη, μέχρι να καλυφθούν καλά. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT