Κρύα γιαουρτόσουπα με τραγανές γαρίδες

Κρύα γιαουρτόσουπα με τραγανές γαρίδες

Σερβίρουμε αυτό το δροσερό και αρωματικό πιάτο για ένα ελαφρύ δείπνο ή ως πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο ή γιορτινό τραπέζι

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελαφριά, δροσερή και γρήγορη, αυτή η συνταγή έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες (204 Kcal/μερίδα), λιπαρά και υδατάνθρακες, υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, σελήνιο και ασταξανθίνη, ένα καροτενοειδές (υπεύθυνο για το ιδιαίτερο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα που έχουν οι γαρίδες) με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που ισχυροποιούν την άμυνα του οργανισμού απέναντι στις βλάβες του οξειδωτικού στρες.

Διατροφικά σχόλια: Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος

15′ προετοιμασία, 12′ μαγείρεμα, Σύνολο: 27′

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σούπα

Για τις γαρίδες

Διαδικασία

Σούπα

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο πολυκόφτη (ή σε μούλτι, σε δόσεις) και τα χτυπάμε για σχεδόν 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια εντελώς λεία σούπα.
  2. Την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι, πιέζοντας καλά, και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Γαρίδες

  1. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε μόλις να καλύψει τον πυθμένα.
  2. Σοτάρουμε τις μισές γαρίδες σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά, γυρίζοντάς τες μία φορά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
  3. Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  4. Ρίχνουμε άλλο τόσο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τις υπόλοιπες γαρίδες με τον ίδιο τρόπο.
  5. Τις στραγγίζουμε και αυτές.

Σερβίρισμα

  1. Μοιράζουμε τη σούπα σε ατομικά μπολ και μοιράζουμε από 3 γαρίδες και 1-2 φύλλα δυόσμου σε κάθε μπολ. Σερβίρουμε αμέσως.
Κρύα γιαουρτόσουπα με τραγανές γαρίδες-1

Στο ποτήρι μας: Η ιδιαίτερη γεύση και υφή του γιαουρτιού δίνει τον τόνο στις συνταγές, που αναζητούν λευκά κρασιά με αρωματικό χαρακτήρα για να τις συνοδεύσουν, όπως Μοσχοφίλερα, ξηρά Μοσχάτα, Riesling.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT