Μια καλοκαιρινή φασολάδα χωρίς πελτέ στον ζωμό, αλλά με πιπεριές της εποχής και γλυκόξινα ντοματίνια. Η θρυμματισμένη φέτα στο σερβίρισμα αναβαθμίζει το όλον.
20′ προετοιμασία, 1 ώρα μαγείρεμα, 12 ώρες αναμονή, Σύνολο: 13 ώρες και 20′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για τη φασολάδα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα με τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε τα φασόλια, αλατοπίπερο και περίπου 1 λίτρο νερό και βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το λεμόνι, τις πιπεριές Φλωρίνης και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για άλλα 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια και το σέλινο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε στα πιάτα και σκορπίζουμε τον μαϊντανό, τη φέτα και τον βασιλικό.
Πηγή: gastronomos.gr