Φασολάδα με πιπεριές και ντοματίνια

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια καλοκαιρινή φασολάδα χωρίς πελτέ στον ζωμό, αλλά με πιπεριές της εποχής και γλυκόξινα ντοματίνια. Η θρυμματισμένη φέτα στο σερβίρισμα αναβαθμίζει το όλον.

20′ προετοιμασία, 1 ώρα μαγείρεμα, 12 ώρες αναμονή, Σύνολο: 13 ώρες και 20′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τη φασολάδα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα με τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Ρίχνουμε τα φασόλια, αλατοπίπερο και περίπου 1 λίτρο νερό και βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το λεμόνι, τις πιπεριές Φλωρίνης και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για άλλα 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
  4. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και το σέλινο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Μοιράζουμε στα πιάτα και σκορπίζουμε τον μαϊντανό, τη φέτα και τον βασιλικό.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT