Ψάρι στο τηγάνι, αλλά όχι τηγανητό: 3 θαυμάσιες, ελαφριές συνταγές

Ψάρι στο τηγάνι, αλλά όχι τηγανητό: 3 θαυμάσιες, ελαφριές συνταγές

Είναι και νόστιμα και ελαφριά! Σοτέ, αχνιστά ή σιγομαγειρεμένα μέσα σε υγρό, τα ψάρια γίνονται λουκούμι.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλής διατροφικής αξίας, τα ψάρια είναι είναι βασικό συστατικό μιας ισορροπημένης διατροφής και ο ιδανικός σύμμαχος στη δίαιτα. Ακόμη και με βοηθό το τηγάνι! Δεν θα τα κάνουμε όμως τηγανητά. Στο γνώριμο σκεύος μπορούν να μαγειρευτούν με ποικίλους τρόπους διατηρώντας χαμηλά τις θερμίδες ανά μερίδα και χωρίς να χάνουν τη γεύση και την ωραία υφή τους. Ένας τρόπος είναι το σοτάρισμα: τα ψάρια μαγειρεύονται γρήγορα σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι ή βούτυρο, γίνονται τραγανά από έξω και παραμένουν ζουμερά εσωτερικά. Είναι ό,τι πρέπει για φιλέτα και μικρά ψάρια. Ένα άλλος τρόπος είναι το άχνισμα – χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε τα φιλέτα στον ατμό που θα εγκλωβιστεί στο σκεύος. Όταν τα ψάρια μαγειρεύονται στον ατμό, διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά και την υγρασία τους και γίνονται τρυφερά και ζουμερά. Το άχνισμα είναι ιδανικό για μεγαλύτερα κομμάτια ψαριού και φιλέτα, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με λαχανικά, χόρτα και φρέσκα μυρωδικά για επιπλέον γεύση. Τέλος, το σιγομαγείρεμα σε υγρό, κρασί ή ζωμό, κάνει τα ψάρια αρωματικά και έξτρα τρυφερά.

Δείτε εδώ τις συνταγές για light ψάρι στο τηγάνι

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT