Γρανίτα καφέ

Δίνει άλλο νόημα στη φράση «παγωμένος καφές». Φτιαγμένη με εσπρέσο, δυνατό καφέ φίλτρου και λικέρ καφέ, αυτή η γρανίτα είναι τέλεια μετά το φαγητό ή το απόγευμα στο μπαλκόνι. Αν θέλουμε, τη συνοδεύουμε με λίγη σαντιγί.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

1 ώρα προετοιμασία

20′ αναμονή

Σύνολο: 1 ώρα και 20′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την γρανίτα καφέ φτιάχνουμε τους δυο καφέδες και τους ανακατεύουμε προσθέτοντας και τη ζάχαρη για να διαλυθεί.
  2. Προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Αδειάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ ή δοχείο που μπαίνει στην κατάψυξη και καταψύχουμε για 1 ώρα.
  4. Το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι
  5. Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά και επαναλαμβάνουμε το ανακάτεμα με το πιρούνι.
  6. Κάνουμε το ίδιο άλλες δύο-τρεις φορές, μέχρι να παγώσει καλά όλο το μείγμα και να αποκτήσει παντού κρυστάλλους.
  7. Ή, αν δεν θέλουμε να κάνουμε όλη αυτή τη διαδικασία, απλώς παγώνουμε το μείγμα εντελώς και όταν πρόκειται να σερβίρουμε, «ξύνουμε» την επιφάνεια με ένα πιρούνι να γίνει σαν χιόνι.
  8. Σερβίρουμε σε μπολ. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με λίγη σαντιγί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT