Σπαγγέτι με κυδώνια

Mα τι πλούσια και φίνα μακαρονάδα! Την ετοιμάζουμε με κυδώνια, που αυτόν τον μήνα έχουν περισσότερο ψαχνό.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

40′ προετοιμασία

45′ μαγείρεμα

Σύνολο: 1 ώρα και 25′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα σπαγκέτι

Για τα κυδώνια

Διαδικασία

Κυδώνια

  1. Για να φτιάξουμε σπαγγέτι με κυδώνια, ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα κυδώνια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη δάφνη και αλατοπίπερο για 2-3 λεπτά, μέχρι να αχνίσουν.
  2. Σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε αμέσως την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα και να αποβάλουν τα υγρά τους.
  3. Ανοίγουμε την κατσαρόλα και πετάμε όσα κυδώνια δεν άνοιξαν. Βγάζουμε τα υπόλοιπα, κρατάμε την ψίχα τους (και αν θέλουμε, λίγα από τα κελύφη τους για το σερβίρισμα) και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σουρώνουμε τον ζωμό για να απομακρύνουμε πιθανή άμμο και τον βάζουμε σε μπολ, μαζί με τα κυδώνια.

Σπαγγέτι

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και το κολοκυθάκι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε την ψίχα των κυδωνιών μαζί με τον ζωμό τους, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT