Πιπεριές κέρατο γεμιστές με ρύζι από την Ταβέρνα των Φίλων

Πιπεριές κέρατο γεμιστές με ρύζι από την Ταβέρνα των Φίλων

Ο Γιάννης Μούσιος, σεφ στην Ταβέρνα των Φίλων, μας έδωσε τη συνταγή του για γεμιστά με ανάμεικτες πιπεριές κέρατο, σερβιρισμένες με λάδι αρωματισμένο με λιαστή ντομάτα και ρίγανη.

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιάννης Μούσιος, σεφ στην Ταβέρνα των Φίλων, μας έδωσε τη συνταγή του για γεμιστά με ανάμεικτες πιπεριές κέρατο, σερβιρισμένες με λάδι αρωματισμένο με λιαστή ντομάτα και ρίγανη.

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τις πιπεριές

  •  4 πιπεριές Φλωρίνης
  •  4 μεγάλες πιπεριές κέρατο
  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  1 σκελίδα σκόρδο
  •  1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα
  •  2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  •  τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  •  τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  •  10 κουτ. σούπας ρύζι Καρολίνα Σερρών
  •  300 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ταψί

  •  120 ml ελαιόλαδο
  •  1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη ντομάτα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αρωματισμένο λάδι

  •  1 βαζάκι (των 160-190 γρ.) λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
  •  1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  •  1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη
  •  τα φύλλα από 3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για τις γεμιστές πιπεριές κέρατο, ξεκινάμε πλένοντας και σκουπίζοντας τις πιπεριές.
  2. Κόβουμε τα καπάκια τους με το κοτσάνι και τα αφήνουμε κατά μέρος. Αφαιρούμε προσεκτικά τις εσωτερικές μεμβράνες και τα σπόρια.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 200 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γυαλίσουν καλά οι κόκκοι του.
  6. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε ξανά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο.
  7. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα της γέμισης, όχι ιδιαίτερα σφιχτά, αφήνοντας ένα κενό περίπου 1 εκ. από το άνοιγμά τους. Τις κλείνουμε με τα καπάκια τους.

Ταψί + ψήσιμο

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά μέσα στο ταψί με ένα κουτάλι.
  3. Τα απλώνουμε ομοιόμορφα. Αραδιάζουμε ξαπλωτά τις γεμισμένες πιπεριές στο ταψί, τη μία δίπλα στην άλλη. Τις ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και φουρνίζουμε.
  4. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι και να ροδίσουν ωραία οι πιπεριές.

Λάδι λιαστής ντομάτας

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και τις ρίγανες (φρέσκια και ξερή).
  2. Μοιράζουμε τις πιπεριές σε πιάτα, περιχύνουμε με το μείγμα λαδιού και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με γενναία δόση από τυρί φέτα και ζεστό χωριάτικο ψωμί.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT