Ο Λευτέρης Λαζάρου φτιάχνει τας κεμπάπ με πιπεριές Φλωρίνης και μπάμιες

Ο Λευτέρης Λαζάρου φτιάχνει τας κεμπάπ με πιπεριές Φλωρίνης και μπάμιες

Μοσχάρι τρυφερό με μπαχαρένια σάλτσα ντομάτας, πιπεριές Φλωρίνης και τρυφερές μπάμιες. Ένα μαγειρευτό για όλη την οικογένεια

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το τας κεμπάπ με πιπεριές Φλωρίνης και μπάμιες θα χρειαστούν 30′ προετοιμασία, 35′ μαγείρεμα, 30′ αναμονή. Σύνολο: 1 ώρα και 35′.

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το τας κεμπάπ με μπάμιες και πιπεριές Φλωρίνης, αν οι μπάμιες είναι φρέσκες, ξεκινάμε καθαρίζοντας περιμετρικά στο κοτσάνι τους, αφήνοντας έναν κώνο και φροντίζοντας να μην ανοίξουμε τρύπα προς το εσωτερικό, ώστε να μην ξεχυθούν τα σπόρια στο μαγείρεμα. Τις βάζουμε σε μικρό ταψί, τις ραντίζουμε με το ξίδι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να αποφύγουμε το «σάλιο» που βγάζουν κατά το μαγείρεμα. Αν είναι κατεψυγμένες, τις χρησιμοποιούμε ως έχουν.
  2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές στο λάδι, σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, να μαραθούν.
  3. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  4. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, την κανέλα, τη δάφνη, αλατοπίπερο και νερό (ή αν έχουμε σπιτικό ζωμό λαχανικών) που να καλύψει τα υλικά.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, με καπάκι, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  6. Προσθέτουμε τις μπάμιες και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι μπάμιες.
  7. Ρίχνουμε το νερό με το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το μαγείρενα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT