11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας

11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας

Θερινά κοκτέιλ, ωραίες μουσικές και χαρούμενος κόσμος μπαίνουν στο σέικερ της αθηναϊκής διασκέδασης και γεμίζουν τις νύχτες μας στην πόλη

4' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μέρα είναι δύσκολη για καλοκαιρινές βόλτες στην Αθήνα, η νύχτα όμως είναι πιο υποφερτή. Για αυτό δίνουμε ραντεβού στα μπαρ που μας υποδέχονται με καλοφτιαγμένα και δροσιστικά signature ή κλασικά κοκτέιλ, νόστιμο bar food και ωραίες μουσικές, σε δροσερές αυλές, στις ζωντανές πιάτσες της πόλης αλλά και σε ήσυχους πεζόδρομους και ταράτσες.

Bar in Front of the bar

11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας-1
Φωτογραφίες: Μαργαρίτα Νικητάκη 

11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας-2 11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας-3

Σε αυτό το καθαρόαιμο street bar όλα γίνονται έξω, χειμώνα καλοκαίρι: οι bartenders φτιάχνουν κάθε μέρα διαφορετικά κοκτέιλ με φρέσκα υλικά και σύγχρονες τεχνικές, ο dj εναλλάσσει μουσικές και οι θαμώνες μπλέκονται με τους περαστικούς. Εκεί, στο στενάκι του κέντρου, που τα βράδια στήνει πάρτι δρόμου, πλέον μπορείς να δοκιμάσεις και δύο κοκτέιλ από την πολύ ενδιαφέρουσα νέα λίστα του «αδελφού» Rumble in the jungle, που κρύβεται ακριβώς από πίσω του. Α.Σ.

Πετράκη 1, Σύνταγμα, Τ/6980-635.896

CV Distiller

11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας-4
Φωτογραφία: instagram
11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας-5
Φωτογραφία: instagram

Η στιλάτη ημικυκλική μπάρα είναι σήμα κατατεθέν σε αυτό το μπαρ-ναό του ουίσκι, αλλά και το καλοκαίρι συνηγορεί για κοκτέιλ έξω στο ντεκ, απέναντι από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και τα δέντρα της Χατζηγιάννη Μέξη. Η ομάδα βλέπει με τη δική της ματιά τα κλασικά, εμπλουτίζοντάς τα με αρώματα και γεύσεις, και «τρυπώνει» το αγαπημένο της απόσταγμα και σε κοκτέιλ στα οποία δεν το περιμένεις, όπως το δροσερό, φρουτώδες Charlie Chaplin με την τυρφώδη επίγευση ή το Τοreador, που έχει κάτι από Tommy’s Margarita. Α.Σ.

Χατζ. Μέξη 7, Ιλίσια, T/210-72.31.767

To Λοκάλι

11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας-6
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας-7
Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη

Η φάση το φετινό καλοκαίρι είναι Frutopia: τέσσερα φρούτα – φράουλα, σύκο, καρύδα και passion fruit– πρωταγωνιστούν σε τρία κοκτέιλ το καθένα. Τη λίστα μοιράζονται η αλέγκρα αυλή με τις μουριές, τις κουτσουπιές και τις ελιές και η μικρή εξωτική ταράτσα που βλέπει Ακρόπολη. Κι ένα φραουλένιο spritz με prosecco την ώρα που σουρουπώνει ή ένα mojito με ρούμι αρωματισμένο με φράουλες και χειροποίητη soda από δυόσμο διαγράφουν κάθε έγνοια. Α.Σ.

Σαρρή 44, Ψυρρή, Τ/210-32.50.673

Nazaré

11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας-8
11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας-9 11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας-10

Στο επάνω διάζωμα της Μαρίνας Ζέας, σε ένα σημείο που θυμίζει σοκάκι νησιού, βρίσκεται τούτο το street-surf bar, που γράφει «καλοκαίρι» στην ούγια. Ένα δροσερό Florida Ice Tea με φόντο την καλαμωτή και τις σανίδες του σερφ βοηθάει να «αποσυνδεθείς» από την πόλη είτε το πιεις στα ασβεστωμένα πεζούλια είτε στα τραπεζάκια που γίνονται ένα με αυτά των «αδερφών» μπαρ Rockfellas και Uncle Tan’s παραδίπλα. Κάνεις bar crawling σε τρία βήματα εδώ. Α.Σ.

Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, Τ/210-41.84.440

Ham on Rye

11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας-11
Φωτογραφία: Αφροδίτη Χουλάκη
11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας-12
Φωτογραφία: Αφροδίτη Χουλάκη
11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας-13
Φωτογραφία: Αφροδίτη Χουλάκη
11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας-14
Φωτογραφία: Αφροδίτη Χουλάκη

Καιρό είχαμε να δοκιμάσουμε τόσο καλοφτιαγμένα κλασικά κοκτέιλ σε καινούργιο μπαρ. Στο Ham on Rye, στον απόμερο πεζόδρομο της Κλεισόβης στα Εξάρχεια, πίνουμε το πιο crispy dry Martini και δύο δύο τα καλοκαιρινά pornstar. Bartender και ιδιοκτήτης, ο νεαρός, με στόφα έμπειρου επαγγελματία, Μάρκος Πρίφτης. Η κάβα περιλαμβάνει και πολλές αξιόλογες ετικέτες, για όσους θέλουν να δοκιμάσουν ένα ουίσκι, ένα σκέτο τζιν ή μια ιδιαίτερη τεκίλα. Μ.Π.

Κλεισόβης 12, Εξάρχεια, Τ/210-38.06.681

Τέρας

11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας-15 11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας-16

Η όμορφη αυλή του all-day μπαρ του Νέου Κόσμου το καλοκαίρι έχει την τιμητική της. Το πρωί πας για να απολαύσεις έναν ωραίο καφέ και περιποιημένο πρωινό στη σκιά των δέντρων. Τα απογεύματα είναι όμορφα για κοκτέιλ μετά τη δουλειά ή τις Κυριακές για ποτά νωρίς. Ο head bartender, Αρμάντο Ηλία, φτιάχνει μερικά από τα ωραιότερα signature cocktails της πόλης. Το Pink Sbagliato με τζιν, κόκκινα μούρα, αγγούρι, βανίλια Μαδαγασκάρης και Campari είναι ισορροπημένο και δροσιστικό. Νόστιμες επιλογές σε bar food προσθέτουν πόντους στην όλη εμπειρία. Μ.Π.

Θεοδ. Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος, T/211-41.80.653

Latraac

11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας-17
Φωτογραφίες: Χριστίνα Γεωργιάδου
11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας-18

Μια σιδερένια πύλη βιομηχανικού τύπου χωρίζει την οδό Λεωνίδου από τον κήπο και το skate bowl του Latraac. Η μικρή αστική όαση του Κεραμεικού είναι ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες στην πόλη, έχει φουλ σκιά από μυρτιές και μουριές και μερικές μονστέρες που φυτρώνουν περιμετρικά. Είναι ωραία τη μέρα για νόστιμα σνακ, μπέργκερ -τις Κυριακές-, δροσιστικά σπιτικά αναψυκτικά και κοκτέιλ και χάζι στους skaters. Είναι ωραία και το βράδυ, που το bowl μετατρέπεται σε χώρο για να κάτσεις και να πιεις το ποτό σου και να ακούσεις φρέσκια εναλλακτική μουσική. Μ.Π.

Λεωνίδου 62-65, Κεραμεικός, Τ/213-04.53.377

Βaba au rum

11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας-19
Φωτογραφίες: Μαργαρίτα Νικηφοράκη
11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας-20 11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας-21

Σοβαρά ποτά, χαρούμενος κόσμος και καλοδιαλεγμένες μουσικές σε ένα μπαρ που διαμόρφωσε το κοκτεϊλικό σκηνικό της πόλης και συνεχίζει ανάλογα. Γύρω από τα κόκκινα τραπέζια στον πεζόδρομο ή στα σκαλοπάτια δίπλα στην πόρτα (το πιο ζηλευτό μποέμικο «καναπεδάκι») πίνεις Νegroni με ρούμι αντί για τζιν, κατακόκκινη Anti-Novel Margarita, τέλειο Mai Tai και πολλά ακόμα κοκτέιλ, πολύπλοκα, ισορροπημένα και φιλοσοφημένα: το μπλε βιβλιαράκι-λίστα φρεσκάρει και τις γνώσεις σου για τα κινήματα της αβάν γκαρντ, από τα οποία εμπνέονται πολλά από όσα σερβίρονται εδώ. Α.Σ.

Κλειτίου 6, Αθήνα, Τ/211-71.09.140

Walk in

11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας-22 11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας-23

Το αδελφάκι του Line άνοιξε πρόσφατα στην οδό Μαυρομιχάλη στα Εξάρχεια. Βιομηχανικά στοιχεία, ωραία μεγάλη μπάρα και τραπέζια διάσπαρτα στο αεράτο μαγαζί. Νεαρόκοσμος στέκεται μέσα και έξω με ένα ποτήρι στο χέρι. Σερβίρουν από βρύσες τα χαρακτηριστικά κρασιά χωρίς σταφύλι του Line αλλά και κρασιά ήπιας οινοποίησης από τον ελληνικό αμπελώνα. Τα κοκτέιλ έχουν τον κύριο λόγο. Από μια ωραία εναλλακτική του Negroni με δικό τους βερμούτ μέχρι το boozy Penicillon με κονιάκ, κομπούτσα και μαύρο ανανά. Στα συν και το bar food για ωραίο τσιμπολόγημα με το ποτό. Μ.Π.

Μαυρομιχάλη 56, Εξάρχεια, Τ / 210-36.42.121

Ελέφαντας

Εδώ ερχόμαστε για τα signature cocktail της ταλαντούχας bartender Μυρσίνης Σπανέλη, που έχει αναλάβει φέτος το μπαρ του all-day μαγαζιού. Το τροπικό ντεκόρ και τα δροσιστικά ποτά μάς κάνουν να ξεχνάμε την κάψα της Αθήνας και τα περιποιημένα φαγητά μάς χορταίνουν μέχρι αργά. Μ.Π.

Λεωφόρος Λαυρίου 5, Κάντζα, Τ/210-60.40.095

Barro Negro

11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας-24 11 αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας-25

Σταθερό ραντεβού για όποιον αγαπάει την τεκίλα και το μεσκάλ, με σχεδόν δύο εκατοντάδες ετικέτες για τους φίλους της αγαύης. Κάποιες ετικέτες, από τα ταξίδια των ίδιων και των φίλων τους στο Μεξικό, δεν θα τις βρεις πουθενά αλλού. Θαυμάσιες μαργαρίτες – όχι ότι τα υπόλοιπα κοκτέιλ πάνε πίσω– και μπιτάτες μουσικές ανάμεσα στα κτίρια του κέντρου. Α.Σ.

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, Σύνταγμα, Τ/210-01.07.618

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT