Αρνάκι στη γάστρα με δαμάσκηνα και βερίκοκα

Αρνάκι στη γάστρα με δαμάσκηνα και βερίκοκα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γλυκόξινο, πλούσιο, πανεύκολο φαγητό, από αυτά που όλα τα υλικά μπαίνουν σε ένα σκεύος. Ωραιότατο για το κυριακάτικο τραπέζι.

35′ προετοιμασία, 1 ώρα και 30′ ψήσιμο, 2 ώρες αναμονή, Σύνολο: 4 ώρες και 5′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το αρνάκι στη γάστρα με δαμάσκηνα και βερίκοκα Βάζουμε σε μια γάστρα το κρέας, τη μου- στάρδα, το δεντρολίβανο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  2. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες, να μαριναριστεί.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  4. Κόβουμε στη μέση τα φρούτα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα ξανακλείνουμε, για να τους δώσουμε το αρχικό τους σχήμα.
  5. Τα βάζουμε στη γάστρα ανάμεσα στα κομμάτια του αρνιού και στριμώχνουμε σε διάφορα σημεία το φασκόμηλο.
  6. Ρίχνουμε τα κρασιά σε μια άκρη της γάστρας, για να μην ξεπλύνουν το αρνάκι από τη μαρινάδα του.
  7. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
  8. Δυναμώνουμε τη φωτιά στους 200° C, ξεσκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, για να ροδίσει.
Αρνάκι στη γάστρα με δαμάσκηνα και βερίκοκα-1

Στο ποτήρι μας: Ενα βαρελάτο Βιδιανό.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT