Κρέμα γιαουρτιού με καραμελωμένα κεράσια

Κρέμα γιαουρτιού με καραμελωμένα κεράσια

Πανακότα θυμίζει αυτή η φίνα και δροσάτη κρέμα γιαουρτιού. Τη σερβίρουμε με κουταλιές σε πιάτα και συνοδεύουμε με καραμελωμένα κεράσια

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτι σαν πανακότα είναι αυτό το γλυκό, δροσάτο και φίνο, αλλά με λιγότερο σφιχτή υφή. Το αδειάζουμε μέσα σε μεγάλο μπολ σερβιρίσματος και αφού σταθεροποιηθεί, το σερβίρουμε με κουταλιές σε πιάτα και συνοδεύουμε με τα καραμελωμένα κεράσια. Βέβαια, αν θέλουμε, μπορούμε να το σερβίρουμε και απευθείας σε ποτήρια, οπότε θα σταθεροποιηθεί και πιο γρήγορα.

Θα χρειαστούν 1 ώρα προετοιμασία, 20′ ψήσιμο, 8 ώρες αναμονή. Σύνολο: 9 ώρες και 20′.

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το γιαουρτοζελέ

Για τα κεράσια

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την κρέμα γιαουρτιού με καραμελωμένα κεράσια μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό για λίγα λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Μόλις δούμε ότι πάει να φουσκώσει το μείγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε κατά μέρος για μερικά λεπτά να κρυώσει ελαφρώς.
  4. Στύβουμε τις ζελατίνες από το νερό και τις ρίχνουμε στη ζεστή κρέμα. Ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν.
  5. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα για να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει και να αρχίσει να πήζει (για να γίνει αυτό πιο γρήγορα, μπορούμε να τοποθετήσουμε το μπολ μέσα σε ένα δοχείο στο οποίο έχουμε βάλει κρύο νερό και παγάκια, και να το ανακατέψουμε εκεί μέχρι να κρυώσει).
  7. Τότε το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο ή πορσελάνινο μπολ σερβιρίσματος ή σε ποτήρια.
  8. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του, για να μη σχηματιστεί κρούστα, και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή για 1 βράδυ, ώστε να σταθεροποιηθεί.

Κεράσια

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Απλώνουμε τα κεράσια σε ένα ταψάκι, τα περιχύνουμε με το μέλι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά ενδιαμέσως.
  4. Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σερβίρισμα

  1. Σερβίρουμε το γλυκό με κουταλιές σε πιάτα και συνοδεύουμε με λίγα από τα κεράσια μαζί με τους χυμούς που έχουν βγάλει κατά το ψήσιμο.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT