Κεφτεδάκια με παρμεζάνα και ντοματένια σάλτσα

Κεφτεδάκια με παρμεζάνα και ντοματένια σάλτσα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεφτεδάκια ζυμωμένα με παρμεζάνα κάνουν μπλουμ σε μια μυρωδάτη σάλτσα από ώριμες καλοκαιρινές ντομάτες, με λίγο σκορδάκι και βασιλικό. Eνα πιάτο που πιο νόστιμο δε γίνεται.

20′ προετοιμασία, 40′ μαγείρεμα, Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τους κεφτέδες

Για τη σάλτσα ντομάτας

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τούτα τα κοκκινιστά κεφτεδάκια ξεκινάμε με τη σάλτσα.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Κεφτεδάκια

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό.
  2. Αδειάζουμε (μαζί με το λάδι) σε βαθύ μπολ και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνουμε καλά.
  3. Πλάθουμε σε στρογγυλά κεφτεδάκια των 35 γρ. περίπου.
  4. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια και περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τoν βασιλικό και ανακατεύουμε απαλά.

Πηγή: gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT