Φασολάκια τουρλού με πατάτες, μπάμιες, κρόκο Κοζάνης και τζίντζερ

Φασολάκια τουρλού με πατάτες, μπάμιες, κρόκο Κοζάνης και τζίντζερ

Κρόκος Κοζάνης και τζίντζερ σε ένα καλοκαιρινό τουρλού; Και όμως, ταιριάζουν

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρόκος Κοζάνης και τζίντζερ σε ένα καλοκαιρινό τουρλού; Και όμως, ταιριάζουν απίθανα με τα φασολάκια, τις πατάτες και τις μπάμιες και αναβαθμίζουν γευστικά το όλον.

30′ προετοιμασία, 1 ώρα και 30′ μαγείρεμα, Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα φασολάκια τουρλού με πατάτες, μπάμιες, κρόκο Κοζάνης και τζίντζερ, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Βάζουμε τις μπάμιες σε ένα ταψί, προσθέτουμε το ξίδι και λίγο αλάτι, και ψήνουμε για 30 λεπτά (είναι ένας τρόπος να αποφύγουμε να βγάλουν οι μπάμιες την ενοχλητική «βλέννα»).
  2. Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το τζίντζερ, τον κρόκο Κοζάνης και το πιπέρι καγιέν για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις μπάμιες (που έχουμε προψήσει), τα φασολάκια και τις πατάτες, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς τα λαχανικά.
  4. Μεταφέρουμε το όλον σε ένα ταψί, ρίχνουμε τον δυόσμο, 1 φλιτζάνι νερό και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 40-50 λεπτά, μέχρι να μελώσει το φαγητό. Σερβίρουμε, αν θέλουμε, με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Μυστικά

Πως καθαρίζουμε τις μπάμιες: «Ξεφλουδίζουμε» με ένα μαχαιράκι το κοτσάνι ολόγυρα, αφήνοντας έναν κώνο, χωρίς να ανοίξουμε τρύπα προς το εσωτερικό και τα σπόρια, για να μη διαλυθεί ο καρπός.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT